Ορθόδοξη πίστη

Παναγία του Τιχβίν: Στο Ντόνετσκ η εικόνα που έδωσε τη νίκη στους Ρώσους στον Β’ ΠΠ και κατά του Ναπολέοντα!

24 Ιουλίου 2014

Παναγία του Τιχβίν: Στο Ντόνετσκ η εικόνα που έδωσε τη νίκη στους Ρώσους στον Β’ ΠΠ και κατά του Ναπολέοντα!

Тихвинская_икона_Божией_Матери_в_окладе

Η θρυλική εικόνα της Παναγίας από τη μονή Τιχβίν (της ρωσικής πόλης Τιχβίν) έφθασε στην πρωτεύουσα της Νέας Ρωσία και κέντρο του επαναστατικού αγώνα των ρωσόφωνων, Ντονέτσκ.

Εστάλη από τους αδελφούς της Μονής για να ενδυναμώσει το ηθικό και γιατί όχι να κάνει και το θαύμα της για τους πολεμιστές της Νέας Ρωσίας, όπως ανέφερε το Itar Tass.

Η εικόνα παραδόθηκε στα χέρια του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντέι, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, του Ντονέτσκ.

Η εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν αποτελεί μεγάλο σύμβολο της ρωσικής ιστορίας.

Την ίδια αυτή εικόνα είχαν συνοδεία τους οι Ρώσοι στρατιώτες στην εποχή του Πατριωτικού Πολέμου κατά του Ναπολέοντα το 1812 και τους βοήθησε στην ηρωική μάχη της πεδιάδας του Μποροντίνο, ενώ στην συνέχεια η εικόνα είχε μεταφερθεί και στα τάγματα πολιτοφυλακής του Κριμαϊκού Πολέμου το 1855-1856.

Επιπλέον, φημολογείται ότι η εικόνα της Παναγίας του Τίχβιν, με εντολή του ίδιου του Στάλιν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφέρονταν με ένα αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τη Μόσχα και τα ναζιστικά στρατεύματα δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν τη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές του Ντονμπάς πιστεύουν ότι η Ιερή Εικόνα θα τους βοηθήσει να προστατεύσουν το έδαφός τους , τους ανθρώπους τους και να νικήσουν τις νεοναζιστικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.

05c2aade2159c0b2fc6b82a91dfaf149

Πηγές: echedoros-a.gr – defencenet.gr