Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καλαμαράκια γεμιστά με ελιές και αμύγδαλα

25 Ιουλίου 2014

Καλαμαράκια γεμιστά με ελιές και αμύγδαλα

1395136530

Υλικά

8 καλαμάρια (800 γρ.)

Για τη μαρινάδα:

​3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο2 κουτ. σούπας λεμόνι φρεσκοστυμμένο​μπούκοβο ή πιπέρι φρεσκοτριμμένο

​Για τη γέμιση:

3 κουτ. σούπας κριθαρένιο παξιμάδι τριμμένο4 κουτ. σούπας αμυγδαλόψιχαξύσμα από ένα λεμόνι2 σκελίδες σκόρδο1/2 φλυτζ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι1 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο.

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών και αφαιρέστε το κόκαλο. Στο μυτερό κάτω σημείο του σώματος κάντε μια τρύπα 1/2 εκ. με το μαχαίρι.Ξεπλύντε και σκουπίστε καλά. Σε γαβάθα βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα καλαμάρια και ανακατέψτε τρίβοντας με το χέρι, να πάει και στο εσωτερικό του σώματος. Αφήστε για 15-20 λεπτά. Σε μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης αλλά να μην πολτοποιηθούν. Βάλτε 1 κουτ. σούπας σε κάθε καλαμάρι και κλείστε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα. Βάλτε τη σχάρα πάνω στα κάρβουνα και τοποθετείστε τα πλοκάμια και τα γεμισμένα καλαμάρια με την κοψιά προς τα πάνω. Σε λίγο θα φουσκώσουν.  Με τη λαβίδα, πατήστε τα ελαφριά μια φορά να ξεφουσκώσουν, προσέχοντας να μην φύγει η γέμιση. Αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν και αναποδογυρίστε τα. Με τη μαρινάδα αλείψτε 2-3 φορές κατά το ψήσιμο.

Σερβίρετε με φύλλα ρόκας και άλλα σαλατικά.

Πηγές: ekriti.gr -ikypros.com