Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Νέος Πρωτοσύγκελλος στην Ι.Μ.Τρίκκης και Σταγών

25 Ιουλίου 2014

Νέος Πρωτοσύγκελλος στην Ι.Μ.Τρίκκης και Σταγών

stagon

Ο εκ Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης, αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα παρά του Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος…
Πηγές του trikalavoice.gr αναφέρουν ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις και ότι έχει δώσει την συγκατάθεσή του για την μετάθεση και ο άγιος Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Εφόσον οι πληροφορίες του trikalavoice.gr επιβεβαιωθούν, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νάσης αναμένεται να έρθει και να αναλάβει τη θέση του Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μητρόπολης Τρίκκης & Σταγών, από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, προκειμένου να ενημερωθεί, μιας και τα γραφεία μέχρι τον Δεκαπενταύγοστο είναι κλειστά. Σημειώνεται ότι η θέση του Πρωτοσυγκέλου στη Μητρόπολη Τρίκκης χηρεύει εδώ και δυο χρόνια και έπειτα από την αναχώρηση για τη Μητρόπολη Γαλλίας αρχικά και τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ακολούθως, του π. Βαρθολομαίου Ιατρίδη.
Ο πατέρας Χρυσόστομος Νάσης είναι ένας νέος κληρικός, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης, Τούμπας Θεσσαλονίκης, με υψηλή μόρφωση και διάθεση για πολλή δουλειά, ενώ πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισκεφθεί ως προσκυνητής τη Μητρόπολή μας και έχει λειτουργήσει εδώ. Φέρεται να αποτελεί προσωπική επιλογή του Δεσπότη, πνευματικά αναστήματα του οποίου, όπως ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης και ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, έχουν εξελιχθεί στους κόλπους της Εκκλησίας.
Πηγή: amen.gr