Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αέρας τέχνης φυσάει στα «Αισχύλεια» της Ελευσίνας

27 Ιουλίου 2014

Αέρας τέχνης φυσάει στα «Αισχύλεια» της Ελευσίνας

main_PALAIO_ELAIOYRGEIO_2

Περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους πληθώρα εκδηλώσεων.

Το γνωστό καλοκαιρινό ραντεβού με το φεστιβάλ της Ελευσίνας πραγματοποιείται και φέτος με εναρκτήρια ημερομηνία 27 Αυγούστου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το πρόγραμμά του είναι εμπλουτισμένο με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικά αφιερώματα και εικαστικές εκθέσεις. Να σημειώσουμε μερικές από τις εκδηλώσεις που θα μπορέσουμε να δούμε φέτος στα 39α Αισχύλεια:

• Την έκθεση του πρωτοπόρου της Arte Povera Michelangelo Pistoletto, που θα εγκαινιασθεί 30 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο, εκεί όπου πραγματοποιείται και το σύνολο των κύριων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

• Την έκθεση της Μαίρης Ζυγούρη που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Λεωνίδας Κανελλόπουλος” από 30 Αυγούστου έως 5 Οκτωβρίου.

• Μία βδομάδα ελληνικού κινηματογράφου (22-28 Σεπτεμβρίου) με επτά προβολές ταινιών σκηνοθετών του ελληνικού κινηματογράφου.

• Εννέα θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», η οποία είναι μέρος των Αισχυλείων και πραγματοποιείται 12-29 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο.

• Παραστάσεις αρχαίου δράματος, όπως «Αίας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα και «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου.

• Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα δώσουν συναυλία συναντάμε τα ονόματα των: Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κότσιρα, Ιμάμ Μπαϊλντί, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, κ.ά. ενώ θα πραγματοποιηθεί και η Βραδιά Πανσελήνου στον Αρχαιολογικό Χώρο με τη Σόνια Θεοδωρίδου.

main_palaio_elaiourgeio_fisarakis

Λενιώ Αλεξίου

Πηγή: tospirto.net