Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Και τι δεν κάνει ο καφές!

1 Αυγούστου 2014

Και τι δεν κάνει ο καφές!

kai-ti-den-kani-o-kafes

Αγαπάμε τον καφέ για τη γεύση του, το άρωμα του και την ικανότητα του να μας ξυπνά το πρωί, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι επιτακτικοί λόγοι για να μείνετε εφοδιασμένοι.
Διώξτε τις μυρωδιές από τα χέρια σας

Το σκόρδο, ο σολομός, το κόλιαντρο που μυρίζουν υπέροχα στο μαγείρεμα, μετά από λίγες ώρες μυρίζουν άσχημα ειδικά όταν μένουν στα χέρια σας. Απαλλαγείτε από αυτές τις μυρωδιές τρίβοντας μια χούφτα καφέ στα χέρια σας και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Αποκτήστε λαμπερά μαλλιά
Ποιος δεν θέλει λαμπερά και υγιή μαλλιά; Ο καφές συνιστάται ως μια απλή, φυσική θεραπεία για να κάνει τα μαλλιά εξαιρετικά γυαλιστερά.. Ετοιμάστε ένα καφεδάκι σε κατσαρόλα, αφήστε το να κρυώσει και εφαρμόστε σε στεγνά, καθαρά μαλλιά. Αφήστε το για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε το μια φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μειώστε το χάος στο τζάκι
Θέλετε να καθαρίσετε το τζάκι σας χωρίς να προκαλέσετε θύελλα σκόνης; Περιμένετε μέχρι τα κάρβουνα να είναι δροσερά, πασπαλίστε υγρό κατακάθι του καφέ σε όλη τη στάχτη, αφήστε να καθίσει για περίπου 15 λεπτά και μετά βγάλτε έξω όλη τη σκόνη με τον καφέ. Τα κατακάθια καφέ προσκολλώνται στις στάχτες, έτσι ώστε να μην διασπείρουν τη σκόνη.

Διώξτε τους ψύλλους από τα κατοικίδια
Τρίψτε υγρό κατακάθι καφέ μέσα στη γούνα του κατοικίδιου ζώου σας μετά το μπάνιο για να απωθήσετε τους ψύλλους.