Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

“Εγώ είμαι το παιδί του πολέμου που έψαχνε ο γιατρός”!

18 Αυγούστου 2014

panagiotis_xaralampous

Πραγματικότητα έγινε η επιθυμία του γιατρού Φοίβου Χριστοφίδη να γνωρίσει τον άνθρωπο που έφερε στον κόσμο το βράδυ της 14ης Αυγούστου του 1974 στην Πεντάγυια.

Ο γιατρός ζήτησε τη βοήθεια του SigmaLive, για να γνωρίσει το παιδί που ήρθε στον κόσμο εκείνη τη μέρα, στο άδειο νοσοκομείο της Πεντάγυιας, υπό τον φόβο εισβολής Τούρκων στρατιωτών.

Με το άκουσμα της είδησης ο άντρας αυτός επικοινώνησε μαζί μας λέγοντας μας φανερά ευτυχής ότι είναι «το παιδί του πολέμου» που έψαχνε ο γυναικολόγος.

Το SigmaLive έχει διευθετήσει συνάντηση του Φοίβου Χριστοφίδη με τον Παναγιώτη Χαραλάμπους.

Μια ιστορία πολέμου που συγκίνησε το παγκύπριο

Δέος και συγκίνηση προκαλεί, πάντως, η ιστορία του γυναικολόγου και του Παναγιώτη Χαραλάμπους ο οποίος κλείνει σήμερα τα 40 χρόνια ζωής.

Στις 14 Αυγούστου του 1974, ο γυναικολόγος Φοίβος Χριστοφίδης άνοιξε το κλειδωμένο νοσοκομείο της Πεντάγυιας, για να ξεγεννήσει μια αιμάσσουσα γυναίκα υπό τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Η γυναίκα μπήκε σε ένα ταξί από τη Γαλάτα και προσπαθούσε να φθάσει στην Κλινική Μίκη Αναστασιάδη στη Λευκωσία, για να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Ωστόσο, στον Αστρομερίτη η Αστυνομία σταμάτησε το ταξί, εξηγώντας ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν άλλο, γιατί ο δρόμος προς το κέντρο της πόλης ήταν επικίνδυνος λόγω των τουρκικών βομβαρδισμών.

O γυναικολόγος Φοίβος Χριστοφίδης, έκανε την τελευταία εγχείρηση και μερικές ώρες μετά οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: cytoday.eu