Γενικά Θέματα

Σωτηρία από τους κακούργους

26 Αυγούστου 2014

Σωτηρία από τους κακούργους

xilodarmos12

Μετά τον πόλεμο ήταν πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους στα προάστια της Βίριτσα. Ένα βράδυ μία γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της. Στο δρόμο από το σιδηροδρομικό σταθμό προς το σπίτι τις επετέθηκαν δύο άνδρες.

-Παππούλη μου Σεραφείμ, βοήθησέ με, – είπε αυτή! Ξαφνικά οι δύο κακούργοι σαν να φοβήθηκαν κάτι, την άφησαν και έτρεξαν προς τον φράχτη ενός σπιτιού πού ήταν κοντά, σκεπάζοντας με τα χέρια τα πρόσωπά τους. Έτσι ο πατήρ Σεραφείμ την έσωσε με την προσευχή του.

Πώς ο Γέροντας βοήθησε έναν αξιωματικό

Μία μέρα μία γυναίκα επισκέπτηκε τον πατέρα Σεραφείμ στο σπίτι του στη λεωφόρο Πίλνι. Πριν φύγει ο Γέροντας τις είπε’

-Θα βγεις στη λεωφόρο Κομμουνάλνι, θα περάσεις την γέφυρα και εκεί θα συναντήσεις έναν αξιωματικό. Αυτός είναι σε πολύ δύσκολη θέση, δώσ’ του αυτό το φάκελλο.

Μέσα στο φάκελλο ήταν ένα σεβαστό ποσό. Πραγματικά μόλις πέρασε την γέφυρα συναντήθηκε με έναν αξιωματικό. Στην αρχή ντράπηκε να του δώσει τα χρήματα αλλά για να μην παρακούσει τον Γέροντα τον πλησίασε και του είπε, ότι ο πατήρ Σεραφείμ θέλει να του δώσει αυτά τα λεφτά. Ο αξιωματικός με δάκρυα στα μάτια πήρε το φάκελλο. Είπε στη γυναίκα ότι το σπίτι του κάηκε και βρέθηκε στο δρόμο σχεδόν γυμνός. Την ρώτησε που μένει ο άγιος αυτός Γέροντας για να πάει αμέσως να τον ευχαριστήσει.

 

 

Πηγή: Βίος-Θαύματα-Προφητείες του Αγίου Σεραφείμ της Βίριτσα – Νέου Αγίου της Ορθοδόξου Ρωσικής Εκκλησίας 1866-1949, Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη», Θεσσαλονίκη, 2003.