Γενικά Θέματα

«Δωμάτια απόδρασης»: το νέο trend στην Αθήνα

27 Αυγούστου 2014

«Δωμάτια απόδρασης»: το νέο trend στην Αθήνα

 

image

Η νέα μόδα ονομάζεται «δωμάτια απόδρασης», την προτείνει το Trip Advisor και την δοκιμάζουν δεκάδες κάθε μέρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι πέντε παίκτες, που τους αρέσει η περιπέτεια και η σκέψη.

Το νέο παιχνίδι προβλέπει ότι πέντε παίκτες κλειδώνονται μέσα σε ένα δωμάτιο και προσπαθούν να αποδράσουν, χρησιμοποιώντας διάφορα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο.

Αινίγματα, γρίφοι, κλειδιά και ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα, είναι είναι τα συστατικά ενός νέου τρόπου διασκέδασης που προτιμούν τουρίστες και Αθηναίοι.

Και μπορεί τα «δωμάτια απόδρασης» να έχουν μόνο λίγους μήνες λειτουργίας, ωστόσο έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό. Ο πρώτος χώρος όπου λειτούργησαν τα «δωμάτια» ήταν σε μία παλιά και ατμοσφαιρική πολυκατοικία του 1930.

Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες ο συγκεκριμένος χώρος βρέθηκε πρώτος στην λίστα του Trip Advisor με τα κορυφαία αξιοθέατα της Αθήνας. Σήμερα, βρίσκεται στην δεύτερη θέση πάνω από την Ακρόπολη (3η) και τον ναό του Ηφαίστου (4η).

Στην πρώτη θέση της ταξιδιωτικής πρότασης με τα πιο ενδιαφέροντα σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην πόλη, βρίσκεται το «Adventure Rooms», παράρτημα διεθνούς αλυσίδας με «δωμάτια απόδρασης», που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πηγή:   inewsgr.com