Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ξεκίνησε η πολιορκία της Μαριούπολης – Θέμα χρόνου η πτώση της (vid)

31 Αυγούστου 2014

UkraineArmy2

Η μάχη για την Μαριούπολη (την τελευταία μεγάλη πόλη που παραμένει υπό τον έλεγχο των Ουκρανών στις επαναστατημένες περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ), με το ισχυρό ελληνικό στοιχείο ήδη ξεκίνησε. Για την ακρίβεια ξεκίνησε ήδη η πολιορκία της και οι φάλαγγες των ρωσόφωνων έχουν κυκλώσει την πόλη με άρματα μάχης Τ-64 (αναφέρεται ένας αριθμός 50-70 αρμάτων), τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR-80 και στοιχεία πυροβολικού (αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ και ρουκετοβολα των 122 χλστ.).

Ο ουκρανικός Στρατός δείχνει ήδη ηττημένος αν κρίνουμε από τα πλάνα του κυβαρνητικού καναλιού Ukraine Today και αναζητούνται ήδη δικαιολογίες, όπως το ότι «ο ουκρανικός Στατός είναι ελαφρά οπλισμένος» και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει «τα ρωσικά τανκς».

Η πτώση της Μαριούπολης θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στην Μαύρη Θάλασσα υπέρ της Ρωσίας: Θα κυριαρχήσει στην Θάλασσα του Αζόφ και θα απομείνει μόνο ένα λιμάνι στην Ουκρανία, δυτικά της Κριμαίας, η Οδησσός.

Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας από απομονωμένος στην ανατολική πλευρά της Μ.Θάλασσας, πλέον θα ελέγχει σχεδόν ότι ήλεγχε και το σοβιετικο Ναυτικό…

Eπίσης οι ρωσόφωνοι εξακολουθούν να προωθούνται στο Λουγκάνσκ. Δυνάμεις των επαναστατών κατέλαβαν την πόλη Νοβοσβιτλίβκα στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ εκδιωκοντας τη νεοναζιστική πολιτοφυλακή του «Δεξιού Τομέα».

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: defencenet.gr