Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

1 Σεπτεμβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

sidirokastro-6

Πάνδημος εορτασμός της κατάθεσης της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου όπου φυλάσσεται στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα και εντός σπηλαιώδους μακεδονικού τάφου η θαυματουργή εικόνα της.

Στον πανυγηρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και το θείο λόγο εκφώνησε στην κεντρική πλατεία της πόλης που ήταν πλημμυρισμένη από πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος που μίλησε για τη χάρη της Παναγίας κ την ισχύ της δεήσεώς της ενώπιον του θρόνου του Θεού αλλά και για τις επιπτώσεις της “τεχνητής κρίσης” που διερχόμαστε.

Στη πανηγυρική θεία λειτουργία της κυριώνυμης ημέρας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και το κήρυγμα της ημέρας απήυθυνε στο πλήρωμα της εκκλησίας που κατέκλυσε τον βράχο του Σιδηροκάστρου ο Μητροπολίτης Κορίνθου ο οποίος με αφορμή την ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στις πνευματικές, υλικές και κοινωνικές προϋποθέσεις σωτηρίας του ανθρώπου που μπορεί να έχουν πρότυπο την αγιότητα του βίου της Παναγίας μας σε αντιδιαστολή με τη σαρκολατρεία και τον άκρατο υλισμό της εποχής μας.

Την ομιλία κατέκλεισε ο επιχώριος μητροπολίτης ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Κορίνθου για την παρουσία και συμμετοχή του στις εορταστικές αλλά και για τις αγαθές σχέσεις που υφίστανται και χαρακτηρίζουν την εκκλησιαστική τους πορεία.

sidirokastro-10

sidirokastro-9

sidirokastro-8

sidirokastro-6

sidirokastro-5

sidirokastro-4

sidirokastro-15

sidirokastro-14

sidirokastro-13

sidirokastro-12

sidirokastro-11

sidirokastro-21

sidirokastro-20

sidirokastro-19

sidirokastro-18

sidirokastro-17

sidirokastro-16

sidirokastro-2

sidirokastro-1

Πηγή:  romfea.gr