Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας στη Σηλυβρία (ΦΩΤΟ)

8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας στη Σηλυβρία (ΦΩΤΟ)

article_19159

Με θερμότητα και φιλικά αισθήματα υποδέχτηκε τον νέο Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, ο Δήμαρχος Σηλυβρίας Özcan Işıklar στην έδρα του. Κατά τη συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα της ιστορίας της περιοχής, από το Βυζάντιο, την Οθωμανική περίοδο και την σύγχρονη εποχή μιάς και ο Δήμαρχος είναι ιστοριοδίφης-συγγραφέας,απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Πόλης.
Ο Δήμαρχος δέχτηκε με ενδιαφέρον την πρόταση του Μητροπολίτη γιά τέλεση Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου 9 Νοεμβρίου, στην πόλη της γενέτειράς του την Σηλυβρία. Η Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σηλυβρίας στην Κιστέρνα-Μουσείο, η οποία βρίσκεται κάτω από τα ερείπια του ιστορικού βυζαντινού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, γνωστού ως του Αλεξίου του Απόκαυκου.
Ο Δήμαρχος, ο οποίος υπηρετεί την πόλη του από το 2009, εκλέγεται με το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα(CHP) είναι γνωστός γιά την πολιτιστική και κοινωνική του δραστηριότητα. Μετά την ανταλλαγή δώρων μεταξύ Δημάρχου και Μητροπολίτου συμφώνησαν γιά την επόμενη συνάντηση ανήμερα του Αγίου Νεκταρίου, 9 Νοεμβρίου.
Οπως είναι γνωστό το πατρικό σπίτι του Αγίου που βρισκόταν στη Σηλυβρία έχει κατεδαφιστεί πριν από μερικές δεκαετίες και παραμένει οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον Δήμο.
article_19159_73705

 

article_19159_73706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: amen.gr