Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το παιδί μου είναι αριστερόχειρας. Θα έχω πρόβλημα στο σχολείο;

11 Σεπτεμβρίου 2014

Το παιδί μου είναι αριστερόχειρας. Θα έχω πρόβλημα στο σχολείο;

06bad7d0a06a7e9c4c982073bd1158b1_L

Οι αιτίες που ένα παιδί γίνεται αριστερόχειρας είναι θέμα γονιδίων σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες που έχουν γίνει.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένας από τους δύο γονείς γράφουν με το αριστερό χέρι.
Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία να περιλαμβάνει δεξιόχειρα παιδιά, τα αριστερόχειρα δείχνουν ότι προσαρμόζονται αμέσως στα δεδομένα, ακόμη και στο σχολείο.
Πολλοί είναι οι γονείς που φοβούνται και αγχώνονται ότι το αριστερόχειρο παιδί τους δεν θα τα καταφέρει εύκολα στο γράψιμο στο σχολείο. Αυτό είναι λάθος και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που καλό είναι να ακολουθήσετε.
• Βοηθήστε το, να μάθει να κρατάει σωστά το μολύβι, με 3 δάχτυλα, γυρίστε το τετράδιο σε μια τέτοια κατεύθυνση ώστε να είναι παράλληλο με το χέρι του (για να βλέπει), ενώ ταυτόχρονα βάλτε ένα μαξιλάρι στην καρέκλα του ώστε να κάθεται ψηλά και να βλέπει ευκολότερα το κείμενο του.
• Μιλήστε μαζί με τον δάσκαλό του ή τη δασκάλα του προκειμένου να κάθεται το αγγελούδι σας στην αριστερή θέση του θρανίου έτσι ώστε όταν γράφε ι να μην ενοχλείται από τον αγκώνα του συμμαθητή του ο οποίος είναι δεξιόχειρας.
• Τα αριστερόχειρα παιδιά δεν φημίζονται ότι κάνουν καλά γράμματα. Μην του κάνετε λοιπόν παρατηρήσεις γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

Πηγή: mothersblog.gr