Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εόρτασαν την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού μετά από 40 έτη προσφυγιάς

18 Σεπτεμβρίου 2014

Εόρτασαν την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού μετά από 40 έτη προσφυγιάς

13398

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο Δήμαρχος Κυθρέας, ο Κοινοτάρχης της Ενορίας του Τιμίου Σταυρού Χρυσίδας Κυθρέας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Κυθρέας, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και πολλοί εκτοπισμένοι από την Ενορία Χρυσίδας και την ευρύτερη περιοχή της Κυθρέας, εόρτασαν επάξια την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ι.ν. Τιμίου Σταυρού Στροβόλου. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κυθρέας έχει συνολικά έξι Ενορίες.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας προέστει του Πανηγυρικού Εσπερινού. Στην ομιλία του μίλησε για το πανίερο γεγονός της εορτής. Την αξία του Σταυρού στη ζωή του χριστιανού. Την χαρά και τη χαρμολύπη που εκπηγάζουν από το Σταυρό.

Οι χριστιανοί αισθάνονται και βιώνουν στη ζωή τους τη χαρά, η οποία εκπηγάζει από την ευλογία του Σταυρού του Κυρίου Ιησού Χριστού. Αφού από σύμβολο τιμωρίας και κατάρας έγινε το ζωηφόρο ξύλο του Σταυρού. Μέτρο της αγάπης και της συγχώρεσης. Την ίδια στιγμή όμως επιφέρει και χαρμολύπη διότι μας εξαγόρασε ο Λυτρωτής μας Ιησούς Χριστός θυσιαζόμενος ο ίδιος “λύτρον αντί πολλών”. Οι χριστιανοί αισθάνονται λύπη για τα λάθη και της αναβολές τους. Με τη λανθασμένη πορεία τους προδώνουν και Σταυρώνουν το Χριστό. Ο οποίος παραμένει μέτρο της ταπείνωσης μας και της προσφοράς μας, όπως μας δίδαξε ο Χριστός.

Καταλήγοντας κάλεσε τους εκτοπισμένους να αντλήσουν δύναμη και κουράγιο από τον Ζωηφόρο Σταυρό, ο οποίος προμηνύει και την Ανάσταση.

13399

13400

13401

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Πηγή:  churchofcyprus.org.cy