Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συμφωνία μεταξύ Υπ. Παιδείας και Ι.Μ. Λεμεσού για ανταλλαγή γης

19 Σεπτεμβρίου 2014

Συμφωνία μεταξύ Υπ. Παιδείας και Ι.Μ. Λεμεσού για ανταλλαγή γης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΙ

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στο αίτημα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή για ανταλλαγή γης, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στην Παλώδια, μετά από πρωινή τους συνάντηση στη Μητρόπολη Λεμεσού.

 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, “σήμερα είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λεμεσού, μέσα από την οποία διαφάνηκε η διάθεση και η προθυμία της εκκλησίας να προχωρήσει σε ανταλλαγή τεμαχίου που χρειάζεται να πάρουμε για την ανέγερση του σχολείου κι έτσι συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε από κοινού τις διαδικασίες για την ανταλλαγή, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ανέγερση του σχολείου”.

Όσον αφορά το πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ο κ. Καδής είπε πως πρέπει να γίνει εκτίμηση των τεμαχίων που θα ανταλλαχτούν, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο του θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε αυτές να διεκπεραιωθούν το συντομότερο δυνατόν και να προχωρήσει η ανέγερση του σχολείου, “η οποία είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου μας”.

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως μέχρι την ανέγερση του νέου δημοτικού της Παλώδιας, θα γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή του λειτουργία, με έμφαση σε θέματα ασφάλειας.

 

 Πηγή: philenews-ΚΥΠΕ – romfea.gr