Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δεύτερη ετήσια πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου

23 Σεπτεμβρίου 2014

Δεύτερη ετήσια πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Νέου Προκοπίου

Ι. Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου Ρώσσου

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, εορτάζει την δεύτερη ετήσια Πανήγυρή του, το Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, εις ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, τα οποία τελέσθηκαν την τελευταία Κυριακή του μηνός
Σεπτεμβρίου του έτους 1969, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο (Σελέντη).
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. θα λάβει χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας του οποίου θα ψαλεί και η Ιερά Παράκλησις προς τον Όσιο Ιωάννη.
Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 6.45 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα τελέσεικαι την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακ. Ευσταθίου Αναγνώστου, ο οποίος έχει εκλεγεί, κατόπιν της κανονικής και νομίμου διαδικασίας, για να υπηρετήσει, συν Θεώ, στην Ενορία του Αγριοβοτάνου Ιστιαίας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των προσφύγων αδελφών μας, επί τη συμπληρώσει 90 ετών από την βίαιη ανταλλαγή των πληθυσμών και την εγκατάστασή τους στην Εύβοια.
Μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου, πέριξ του Ιερού Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας υπάρχει η ευλογημένη συνήθεια το Ιερό Σκήνωμα να βαστάζουν στους ώμους τους οι ευλαβείς Προσκυνητές.

 

 

Πηγή: synodoiporia.blogspot.gr