Γενικά ΘέματαΟρθόδοξη πίστη

Όχι ο τόπος, αλλά ο τρόπος σώζει τον άνθρωπο!

27 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι ο τόπος, αλλά ο τρόπος σώζει τον άνθρωπο!

69debf477a1f712fec7926ab41141aab_L

Οι πειρασμοί υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε στην ζωή μας και πρέπει να φυλαγόμαστε από τις αμέτρητες παγίδες που στήνει εναντίον μας ο παμπόνηρος διάβολος.
Μόνο με την ταπεινοφροσύνη και την προσευχή μπορούμε να τις αποφεύγουμε και να ασφαλιστούμε… Όποιος προσέχει και είναι συνετός, ωφελείται πολύ από τις θλίψεις και τους πειρασμούς.
Όπως ο Θεός σε υπομένει, σε ανέχεται, να υπομένης και συ το παιδί σου. Έχεις καθήκον να το συμβουλεύης, όχι όμως με ταραχή και θυμό, αλλά με τρόπο ήρεμο και γαλήνιο. Εάν δεν σε ακούη, εκείνο έχει όλη την ευθύνη. Συ τότε να παρακαλής τον Θεό να το φωτίση και οδηγήση στην οδό των εντολών Του. Η έγγαμον η άγαμον βίον ακολουθήσης, φρόντισε να αγαπάς τον Θεό και να τηρής τις εντολές Του και θα σωθής ευκολώτερα από πολλούς κληρικούς, που έγιναν και γίνονται αναξίως ιερείς. Να προτιμήσης να σώσης την ψυχή σου. Σε συμβουλεύω να έχης υπομονή, να έχης την αδιάλειπτη νοερά προσευχή και να μην αφήνης να φεύγη ο Θεός από κοντά σου.
Ο πάγκαλος Ιωσήφ ήταν στην Αίγυπτο, στον τόπο της αμαρτίας και δεν αμάρτησε διότι είχε την ενθύμηση του Θεού. Ο Αδάμ ήταν στον παράδεισο, που δεν υπήρχε αμαρτία˙ επειδή ελησμόνησε τον Θεό, Τον παράκουσε, έχασε τον παράδεισο. Λοιπόν, όχι ο τόπος, αλλά ο τρόπος σώζει τον άνθρωπο, λέγει ο θείος Χρυσόστομος.
Απ τις πνευματικές συμβουλές του π. Φιλοθέου Ζερβάκου

 

Πηγή: agioritikovima.gr