Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η εορτή της Παντανάσσης στην ¨Εδεσσα

29 Σεπτεμβρίου 2014

Η εορτή της Παντανάσσης στην ¨Εδεσσα

IMG_8401 copy

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ιεράς Εικόνος της Παντανάσσης στον Ιερό ενοριακό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
Η εικόνα αποτελεί αντίγραφο της ομωνύμου ιεράς και θαυματουργής εικόνος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Προστάτιδος των καρκινοπαθών, την οποία προσέφερε στον Ιερό Ναό κατά το έτος 2006 ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.
Την παραμονή της εορτής Τρίτη 23/9 τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την ιερότητα των αγίων εικόνων και για την δογματική σπουδαιότητά τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Την Τετάρτη 24/9 τελέσθηκε ο Όρθρος και Ιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή κληρικών της πόλεως. Το ίδιο απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός με την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου Παντανάσσης.

Στον εορτασμό παρέστη ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο οποίος μάλιστα μετείχε προσωπικά στην μεταφορά της ιεράς εικόνος κατά την λιτάνευσή της.

Παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο την Παντάνασσα, Προστάτιδα των καρκινοπαθών, τελούνται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα όλο το έτος.

IMG_8382 copy

 

 

 

 

 

Πηγή: synodoiporia.blogspot.gr