Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κοτόπουλο αλα κρέμ με σπαράγγια και μανιτάρια

4 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο αλα κρέμ με σπαράγγια και μανιτάρια

561af1deac8d5a5b87657b519639ad36_L

ΥΛΙΚΑ
45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
8 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
450 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μικρά κομμάτια
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
80 ml. κρέμα γάλακτος
80 ml λευκό ξηρό κρασί
Χρόνος Προετοιμασίας
30′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 3 κ.σ. νερό και μαγειρεύουμε τα σπαράγγια για περίπου 4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε το αλάτι. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου 8-10 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο και το κρεμύδι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κότόπουλο και πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρασί και την κρέμα γάλακτος και μαγειρέυουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το φαγητό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Πηγή:  cookbox.com.cy