Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κανταϊφι γεμιστό

12 Οκτωβρίου 2014

Κανταϊφι γεμιστό

kantaifi-gemisto

Χρόνος προετοιμασίας: 25 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 60 Λεπτά
Κανταϊφι – 450 γρ

Βούτυρο – 300 γρ
Μοτσαρέλα – 250 γρ
Κεφαλογραβιέρα – 150 γρ τριμμένη
Λουκάνικα χωριάτικα – 1 πακέτο κομμένα ροδελες
Τυρί κρέμα – 200 γρ
Ντομάτα – 1 μεγάλη ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι – 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Αυγά – 2 τεμ
Γάλα – 1/2 ποτήρι νερού
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

οδηγίες

Γεμιστό κανταϊφι με τυριά και λουκάνικα σε φόρμα…

Ξεπαγώνουμε το κανταΐφι, το χωρίζουμε στα δύο σε ξεχωριστά μπολ και το ξεφτίζουμε. Λιώνουμε τα 250 γρ βούτυρο και τα προσθέτουμε στα δύο μπολ με το κανταϊφι που ξεφτίσαμε. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθούν από το λιωμένο βούτυρο.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (50 γρ) σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα σε ροδέλες λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε και τα τυριά μας, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Βουτυρώνουμε την φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και βάζουμε πρώτα το μισό κανταΐφι. Το στρώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο, προσθέτουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας και περιχύνουμε με το μείγμα γάλα-αυγά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Πηγές: chefoulis.gr – clickatlife.gr