Αγ. Πορφύριος ΚαυσοκαλυβίτηςΘεολογία και ΖωήΟρθόδοξη πίστη

Πνευµατικὴ Διαθήκη του Γέροντος Πορφυρίου

13 Οκτωβρίου 2014

Πνευµατικὴ Διαθήκη του Γέροντος Πορφυρίου

elder porphyrios 10

Και ενώ από µικρό παιδί είχα κάνει πολλές αµαρτίες, όταν ξαναπήγα στον κόσµο, συνέχισα τις αµαρτίες, οι οποίες µέχρι σήµερα έγιναν πάρα πολλές. Ο κόσµος όµως µέ πήραν από καλό και όλοι φωνάζουνε ότι είµαι άγιος. Εγώ όµως αισθάνοµαι ότι είµαι ο πιο αµαρτωλός άνθρωπος του κόσµου.

Όσα ενθυµόµουνα βεβαίως τα εξοµολογήθηκα και γνωρίζω ότι γι’ αυτά που εξοµολογήθηκα µέ συγχώρησε ο Θεός, αλλά όµως τώρα έχω ένα συναίσθηµα ότι και τα πνευµατικά µου αµαρτήµατα είναι πάρα πολλά και παρακαλώ όσοι µέ έχετε γνωρίσει να κάνετε προσευχή για µένα, διότι και εγώ, όταν ζούσα, πολύ ταπεινά έκανα προσευχή για σας.

Αλλά όµως, τώρα που θα πάω για τον ουρανό, έχω το συναίσθηµα ότι ο Θεός θα µού πη: Τι θέλεις εσύ εδώ; Εγώ ένα έχω να του πω: Δεν είµαι άξιος, Κύριε, για εδώ, αλλά ο,τι θέλει η αγάπη σου ας κάµη για µένα. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι θα γίνη. Επιθυµώ όµως να ενεργήση η αγάπη του Θεού.

Και πάντα εύχοµαι τα πνευµατικά µου παιδιά να αγαπήσουν το Θεό, που είναι το παν, για να µάς αξιώση να µπούµε στην επίγειο άκτιστη Εκκλησία του. Γιατί από εδώ πρέπει να αρχίσουµε.

Εγώ πάντα είχα την προσπάθεια να προσεύχωµαι και να διαβάζω τους ύµνους της Εκκλησίας, την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων µας και εύχοµαι και εσείς να κάνετε το ίδιο. Εγώ προσπάθησα µέ τη χάρι του Θεού να πλησιάσω τον Θεό και εύχοµαι και σεις να κάνετε το ίδιο.
Παρακαλώ όλους σας να µέ συγχωρέσετε για ο,τι σας στενοχώρησα.

 

Γέρων Πορφύριος

 

Πηγή: agapienxristou.blogspot.ca