Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πώς η Goody’s έφτασε στην Αυστραλία

16 Οκτωβρίου 2014

Πώς η Goody’s έφτασε στην Αυστραλία

goodys

Το νέο επιχειρηματικό στοίχημα για την αλυσίδα εστιατορίων που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και κατέκτησε όλη την Ελλάδα.

Παραφράζοντας το γνωστό ρητό “όπου γης και πατρίς”, στον όμιλο Vivartiaθεωρούν ότι όπου ομογένεια και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Και κάπως έτσι, πάρθηκε η απόφαση ο γνωστός όμιλος των εστιατορίων Goody’s, που έγραψε ιστορία, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, να φτάσει έως την …Αυστραλία.

Ηδη, η σχετική απόφαση είναι ειλημμένη από την μητρική Vivartia. Ο όμιλος, όπως προαναφέρθηκε, θα “επενδύσει” στη μεγάλη ελληνική ομογένεια εκεί. Στο πλαίσιο αυτό, τα πρώτα καταστήματα θα λειτουργήσουν σε πόλεις όπου η “πυκνότητα” των Ελλήνων είναι πολύ μεγάλη, για ευνόητους λόγους, αρχίζοντας από τη Μελβούρνη.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και επί ελληνικού εδάφους η μετεξέλιξη του δικτύου των εστιατορίων της αλυσίδας. Ο στόχος είναι, με το concept του Goody’s Burger House, να προσεγγίσουν περισσότερο σε αμερικανικού τύπου αλυσίδες πώλησης χάμπουργκερ, καθώς θεωρούν ότι απαιτείται άμεσα μια ανανέωση της φίρμας, μετά από δεκαετίες επιτυχημένης δραστηριοποίησης. Το ίδιο θα συμβεί και με τα Flocafe, που ανήκουν στον ίδιο όμιλο και τα οποία – όπως και τα Goody’s – έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό.

Η ελληνική αγορά, τους τελευταίους μήνες “βομβαρδίζεται” από νέες εισόδους γνωστών και άγνωστων αλυσίδων, από το χώρο της εστίασης, γενικώς, πράγμα που αναγκάζει τους παραδοσιακούς παίκτες της αγοράς να αναζητούν συνεχώς νέες προκλήσεις, εντός και εκτός ελληνικών ορίων.

 

 

Πηγή: voria.gr