Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Βρετανία: Πρώην κατάδικος δωρίζει το νεφρό του μετά από αγγελία σε εφημερίδα

19 Οκτωβρίου 2014

Βρετανία: Πρώην κατάδικος δωρίζει το νεφρό του μετά από αγγελία σε εφημερίδα

250e70eabf298a81c937414dedee0427_L

Μια γυναίκα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού από έναν πρώην κατάδικο μετά από μια απελπισμένη έκκληση σε τοπική εφημερίδα.

Η Σάλλυ –Ανν Γκρέινγκερ, δημοσίευσε ένα άρθρο τον περασμένο Ιανουάριο αναζητώντας έναν δότη. Έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια μετά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, όταν υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων το 2009. Η Γκρέιγκερ έπρεπε να κάνει θεραπεία αιμοκάθαρσης τρεις φορές την εβδομάδα ενώ περιέγραφε τον εαυτό της ως «ίσα που ζω».

Παρόλο που του ήταν παντελώς άγνωστη, ο 33χρονος Γουέσλεϊ Τζόις, που πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα στη φυλακή για επίθεση, αποφάσισε να της δωρίσει το νεφρό του για να «κάνει μια νέα αρχή».

Ήταν ένας από τους 10 ανθρώπους που απάντησαν θετικά στην αγγελία της, αλλά ο μόνος με συμβατό ιστό και αίμα. «Ήταν η τέλεια ευκαιρία για μένα να προσφέρω κάτι, από τη στιγμή που ήμουν συμβατός» δήλωσε ο ίδιος στο Sky News. «Είπα στην κόρη της Σάλλυ πως ευχαριστώ την μητέρα της που μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω αυτό».

Η Γκρέιγκερ δήλωσε με τη σειρά της πως ο δότης έχει γίνει στενός φίλος της οικογένειας από τη στιγμή που της πρόσφερε ένα μέλλον και την ευκαιρία να δει τις κόρες της να μεγαλώνουν.

«Ένιωσα ναυτία, χαρά, συγκίνηση – δεν μπορώ να διαλέξω μια λέξη που να περιγράφει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου για όσα έχει κάνει αυτός για μένα. Είναι απλά εκπληκτικό».

Η μεταμόσχευση νεφρού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ. Η εγχείρηση πέτυχε και οι δύο ασθενείς προσπαθούν τώρα να ενθαρρύνουν κι άλλους ανθρώπους να εγγραφούν στο μητρώο δωρητών οργάνων.

 

Πηγή: cytoday.eu