Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πρωτότυπο ελικόπτερο νέας γενιάς από τη Sikorsky

19 Οκτωβρίου 2014

Πρωτότυπο ελικόπτερο νέας γενιάς από τη Sikorsky

prototupo-elikoptero-neas-genias-apo-ti-sikorsky-elikoptero-s-97-raiderΤο πρώτο από δύο πρωτότυπα ελικόπτερα S-97 Raider παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Sikorsky Aircraft, σηματοδοτώντας την έναρξη δραστηριοτήτων στη φάση δοκιμαστικών πτήσεων του προγράμματος και ένα «σημαντικό βήμα προς την επίδειξη του νέου- και πρώτου- οπλισμένου στροφιοπτέρου (rotocraft) αναγνώρισης με τεχνολογία Χ2 για στρατιωτικές αποστολές».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Sikorsky, Μικ Μάουρερ, η νέα αυτή γενιά στρατιωτικών ελικοπτέρων παρέχει δυνατότητες και επιδόσεις που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στη βιομηχανία. «Μόλις τέσσερα χρόνια πριν, ανακοινώσαμε σχέδια για να φτιάξουμε το S-97 Raider και συνεργαστήκαμε με κάποιες από τις καλύτερες εταιρείες στη βιομηχανία, κατανοώντας την ανάγκη να διασφαλιστεί πως η ανάπτυξη αεροσκαφών δεν θα παρακωλυόταν καθώς οι κυβερνητικοί αμυντικοί προϋπολογισμοί συρρικνώνονταν λόγω οικονομικών πιέσεων. Η Sikorsky είναι περήφανη που ηγείται σε αυτόν τον τομέα, και για τη θέση που εκπροσωπεί το S-97 Raider μεταξύ των στρατιωτικών στροφιοπτέρων του κόσμου».

 prototupo-elikoptero-neas-genias-apo-ti-sikorsky-elikoptero-s-97-raider (1)

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ελικόπτερο – το οποίο βασίζεται στο σχεδιασμό X2, ομοαξονικού στροφείου- διαθέτει τεχνολογίες επόμενης γενεάς για πολλαπλούς ρόλους (οπλισμένο αναγνωριστικό και ελαφρό επιθετικό ελικόπτερο), έχει πλήρωμα δύο ατόμων και είναι ικανό να μεταφέρει έξι πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες και εξωτερικά τοποθετημένα όπλα. Οι έλικές του του παρέχουν δυνατότητα πτήσης σε ταχύτητα cruise 220 κόμβων (407 χλμ /ώρα), ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή των συμβατικών ελικοπτέρων. Η εταιρεία το προωθεί ως αντικαταστάτη του OH-58D Kiowa Warrior του αμερικανικού στρατού. 

Πηγή: naftemporiki.gr