Γενικά Θέματα

Λίμνη Salar de Uyuni: Ο μεγαλύτερος «καθρέπτης» της Γης! [Εικόνες Βίντεο]

20 Οκτωβρίου 2014

Λίμνη Salar de Uyuni: Ο μεγαλύτερος «καθρέπτης» της Γης! [Εικόνες Βίντεο]

den-einai-photoshop-alla-o-megalyteros-kathreptis-tis-gis-video-1Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

Αποτυπώνουν την μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου που έχει την ονομασία Salar de Uyuni (salar είναι η επιφάνεια με αλάτι – αλυκή στα Ισπανικά), η οποία έχει και έχει έκταση 10.582 τ/χλμ.

Στην πραγματικότητα, πριν από περίπου 30.000-42.000 χρόνια, η περιοχή ήταν μέρος μιας γιγάντιας προϊστορικής λίμνης, της λίμνης Minchin. Όταν η λίμνη αποξηράνθηκε, άφησε πίσω της δύο νέες λίμνες και δύο τεράστιες περιοχές με ερήμους από αλάτι, την Salar de Coipasa και την μεγαλύτερη εκ των δύο Salar de Uyuni.den-einai-photoshop-alla-o-megalyteros-kathreptis-tis-gis-video-2

Η περιοχή που αφήνει τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό, βρίσκεται στην νοτιοδυτική Βολιβία, κοντά στην κορυφή των Άνδεων, και καλύπτεται από μια κρούστα αλατιού λίγων μέτρων, η οποία είναι εξαιρετικά επίπεδη.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, αυτή η γιγάντια περιοχή γίνεται αντικείμενο για τη βαθμονόμηση των υψομετρητών των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.

den-einai-photoshop-alla-o-megalyteros-kathreptis-tis-gis-video-3

Όταν καλύπτεται από νερό, αυτό το μοναδικό μέρος γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης…

Play Button