Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μανιτάρια σωτέ με Bourbon

20 Οκτωβρίου 2014

Μανιτάρια σωτέ με Bourbon

3da8447cc2b0b8dd0833d10bacd40fcc_L

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 900 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
  • 120 ml Βourbon
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι 2 κ.γ.
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 20′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 8 άτομα

Τοποθετούμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ενα βαθύ τηγάνι και τα αφήνουμε να κάψουν σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια,αλάτι και πιπέρι.Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Προσθέτουμε το bourbon και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.

Πηγή: cookbox.com.cy