Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Χιλιάδες λαού και κλήρος υποδέχτηκε την Παναγία Παραμυθία στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι)

20 Οκτωβρίου 2014

Χιλιάδες λαού και κλήρος υποδέχτηκε την Παναγία Παραμυθία στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι)

eeeeeeeeeeee

Συγκίνηση και μεγαλοπρέπεια σήμερα το απόγευμα στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) Αττικής στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνος «Παναγία Παραμυθία» (πιστού αντιγράφου) από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Αρκετοί πιστοί κατά την άφιξη της εικόνας της Παναγίας, δάκρυσαν, άλλοι δε ξέσπασαν σε λιγμούς θερμοπαρακαλώντας την Θεοτόκο να εκπληρώσει το τάμα τους.

Πάνω από τρεις χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή υποδοχής που έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχομανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το Ιερατείο,.

Παρουσία της Δημοτικής Αρχή, Διευθυντών Σχολείων, και φορέων του Δήμου. Τιμές απέδωσε Στρατιωτικό άγημα, Στρατιωτική μπάντα και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Η εικόνα από την Μονή Βατοπαιδίου έφθασε συνοδεύομενη από τον ηγούμενο της Αρχιμανδρίτη Εφραίμ στις έξι το απόγευμα έμπροσθεν της πλατείας Ηρώων του Δήμου, στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου και οδού Ανδρέα Παπανδρέου.
Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου με στρατιωτικό όχημα και τοποθέτησής της σε ειδικό χώρο εντός του ιερού ναού για προσκύνηση της από τους πιστούς.

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας (αντίγραφο) στο Μπραχάμι ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο ηγούμενος της Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ

Δείτε το βίντεο:

Ομιλία του εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αττικής, πρωτοπρεσβύερου Ματθαίου Χάλαρη, κατά την υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας (αντίγραφο) στην ενορία του.

ea

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeea

eaaaaaaaaa

aaaaaaa(1) (1)

aaaaaaa(1)

aaaa(9)

 

Οι Λευκορώσοι δωρητές της Εικόνας

Οι Λευκορώσοι δωρητές της Εικόνας

eaaaaaaaaaaaaa

eaaaaaa

eeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee

a(15)

eeee

 

eeaa (1)

eeaa

ee(1)

eaeaee

eaeaeaee

eaeaeae

eaeae

e(1)

eaeaeeee (1)

 

Του Γιώργου Θεοχάρη

Πηγή:  agioritikovima.gr