Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Νίκη για το χαλλούμι στο Πρωτοδικείο Βέροιας

23 Οκτωβρίου 2014

Νίκη για το χαλλούμι στο Πρωτοδικείο Βέροιας

niki-gia-to-challoumi-sto-protodikeio-veroias-th

Λευκωσία: Μια σημαντική απόφαση πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του «Ιδρύματος για την προστασία του παραδοσιακού τυριού της Κύπρου ονομαζόμενου «χαλλούμι» σε βάρος ελληνικής εταιρείας που χρησιμοποιούσε παράνομα το όνομα χαλλούμι σε προϊόντα που διακινούσε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πλέον με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βέροιας απαγορεύεται στην εταιρεία αυτή να αναγράφει στα προϊόντα της το όνομα χαλλούμι. Με τα προσωρινά μέτρα που αποφασίστηκαν απαγορεύεται στην εταιρεία Φιλώτας Μπέλας και Υιος ΑΕ να διαθέτει προς πώληση προϊόντα που φέρουν στη συσκευασία τους την ένδειξη χαλλούμι Vermion.

Η αίτηση της Κύπρου έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο ως προς όλα τα σκέλη της, επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές εναντίον της εταιρείας, καταδικάστηκε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του ιδρύματος, ενώ για όλα τα προϊόντα τα οποία έφεραν το σήμα χαλλούμι, το δικαστήριο αποφάσισε να κατασχεθούν.

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα το ίδρυμα θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση της κύριας αγωγής στο Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα προβλήματα που δημιούργησε η διοχέτευση απομίμησης χαλλουμιών στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο αφού επιβραβεύονται οι προσπάθειες εναντίον όσων χρησιμοποιούν εμπορικά σήματα της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της δίκης τη Δημοκρατία εκπροσώπησε η λειτουργός του Υπουργείου Εμπορίου Αλίκη Ιορδάνου.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι από την απομίμηση της λέξης χαλλούμι και παρά την αναγραφή επί της συσκευασίας της λέξης Vermion, δημιουργείται κίνδυνος σύγχυσης στο καταναλωτικό κοινό.

Γράφει: Άγγελος Νικολάου
 

Πηγή: philenews.com