Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πάνδημα υποδοχή της Τίμιας Χείρας του Αγ. Σπυρίδωνα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

23 Οκτωβρίου 2014

Πάνδημα υποδοχή της Τίμιας Χείρας του Αγ. Σπυρίδωνα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)

kardi-spirid-13

Με χαρά και συγκίνηση ο πιστός του Θεού λαός της Καρδίτσας υποδέχθηκε πάνδημα σήμερα το απόγευμα την Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού Πολιούχου και Προστάτου της νήσου Κερκύρας.

Το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο που φυλάγεται ως κόρη οφθαλμού στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κόμισε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης (όπου θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 27 Οκτωβρίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Το Λείψανο υποδέχθηκε στην είσοδο του ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος παρουσία του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κορώνης Αρχιμναδρίτου π. Μεθοδίου Κολοβού και πολλών άλλων κληρικών της μητροπόλεως.

Αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή μέχρι το ναό όπου το Ιερό Λείψανο προσκύνησε πρώτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος και ακολούθως εψάλλει Δέηση.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών κ.κ. Κυρίλλου και Τιμοθέου.

Σημειώνεται ότι το Τίμιο Λείψανο θα παραμείνει στην ενορία Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης μέχρι το πρωί της Δευτέρας 27ης Οκτωβρίου.

Στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και όλες οι ιερές Ακολουθίες, ενώ θα παραμένει ανοικτός για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00΄ το πρωί έως τις 10:00΄ το βράδυ.

kardi-spirid-47

kardi-spirid-48

kardi-spirid-44

kardi-spirid-45

kardi-spirid-46

kardi-spirid-34

kardi-spirid-35

kardi-spirid-36

kardi-spirid-37

kardi-spirid-38

kardi-spirid-39

kardi-spirid-40

kardi-spirid-41

kardi-spirid-42

kardi-spirid-43

kardi-spirid-28

kardi-spirid-29

kardi-spirid-30

kardi-spirid-31

kardi-spirid-32

kardi-spirid-33

kardi-spirid-25

kardi-spirid-26

kardi-spirid-27

kardi-spirid-23

kardi-spirid-24

kardi-spirid-15

kardi-spirid-16

kardi-spirid-17

kardi-spirid-18

kardi-spirid-19

kardi-spirid-20

kardi-spirid-21

kardi-spirid-8

kardi-spirid-9

kardi-spirid-11

kardi-spirid-12

kardi-spirid-14

kardi-spirid-1

kardi-spirid-2

kardi-spirid-4

kardi-spirid-5

kardi-spirid-6

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Πηγή: romfea.gr