Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αλλαγή θέρμανσης χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας

24 Οκτωβρίου 2014

Αλλαγή θέρμανσης χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας

pic-0-norm
Μοναδική προϋπόθεση για την εγκατάσταση ανεξάρτητου καυστήρα φυσικού αερίου θα είναι η ύπαρξη δικτύου της ΕΠΑ στην οδό όπου βρίσκεται η πολυκατοικία

Ανοίγει ο δρόμος για αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο χωρίς να απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας των ενοίκων μιας πολυκατοικίας, σύμφωνα με ρύθμιση που αναμένεται σήμερα από τον υφυπ. Περιβάλλοντος Μ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το σημαντικότερο είναι ότι στη ρύθμιση προβλέπεται πως όσοι ήδη έχουν εγκαταστήσει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου στο διαμέρισμά τους, αλλά και όσοι θα εγκαταστήσουν από εδώ και πέρα, δεν θα υποχρεούνται στις κοινόχρηστες χρεώσεις των κεντρικών θερμάνσεων των πολυκατοικιών τους.

Με τη ρύθμιση καταργείται η υφιστάμενη υποχρέωση για έγκριση από την πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας (50%+1) για την αυτόνομη σύνδεση με φυσικό αέριο διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, ανεξαρτήτως καυσίμου (πετρελαίου ή φυσικού αερίου).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μοναδική προϋπόθεση για την εγκατάσταση ανεξάρτητου καυστήρα φυσικού αερίου θα είναι η ύπαρξη δικτύου της ΕΠΑ στην οδό όπου βρίσκεται η πολυκατοικία.

Το κόστος του συστήματος, μαζί με την εγκατάσταση, κυμαίνεται από 600 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα της συσκευής.

Πηγή:  voria.gr