Γενικά Θέματα

Θέρμανση: Τι μπορείτε να κάνετε για να ζεσταθείτε εσείς και η οικογένειά σας, οικονομικά!

9 Νοεμβρίου 2014

Θέρμανση: Τι μπορείτε να κάνετε για να ζεσταθείτε εσείς και η οικογένειά σας, οικονομικά!

b6f550ce07c065df62ee0803753c8d38_LΗ θέρμανση και μάλιστα η οικονομική θέρμανση είναι αυτό που ψάχνουν όλοι οι Έλληνες καθώς η τιμή του πετρελαίου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα είναι υψηλή. Τόσο υψηλή που για μερικούς θα είναι και απλησίαστη.

Η θέρμανση είναι σημαντική για μια οικογένεια και ειδικά αν ο χειμώνας είναι βαρύς. Πέρυσι αναγνώστρια της σελίδας μας, μας είχε αναφέρει πώς πέρασε όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης της στο πατρικό της σπίτι καθώς σε αυτό που έμεναν με τον σύζυγό της αδυνατούσαν να βάλουν πετρέλαιο.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πιο απλές λύσεις αλλά και το κόστος τους ώστε να έχετε ένα ζεστό σπίτι τόσο για τους εαυτούς σας, όσο και για τα παιδάκια σας.

1. Ενεργειακά τζάκια. Τα ενεργειακά τζάκια λειτουργούν σαν καυστήρες και ζεσταίνουν το νερό για τα σώματα. Η τιμή αγοράς τους ξεκινάει από τα 1.500 ευρώ ενώ η μετατροπή του απλού τζακιού σας σε ενεργειακό θα στοιχίσει περίπου 1000 με 1200 ευρώ!

2. Ηλεκτρικά καλοριφέρ. Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού μπορούν να ζεστάνουν ένα χώρο μέχρι και 30 τ.μ. με κατανάλωση ρεύματος από 800 έως 2.500w. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ.

3. Πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης. Η υπέρυθρη θέρμανση θεωρείται οικονομικότερη από τα κλιματιστικά ή τα αερόθερμα. Τοποθετούνται στον τοίχο ή το ταβάνι, η τιμή τους ξεκινάει από 80 ευρώ και μπορούν να χρησιμεύσουν και σαν διακοσμητικά.

4. Σόμπες χαλαζία. Οι ηλεκτρικές σόμπες χαλαζία στοιχίζουν περίπου 70 ευρώ (μπορείτε να βρείτε και φθηνότερες) και θερμαίνουν χώρους 25-51 τ.μ. με κατανάλωση 400-2.800w.

5. Κλιματιστικό. Τα κλιματιστικά τεχνολογίας inverter καταναλώνουν 50% λιγότερη ενέργεια από ένα απλό κλιματιστικό και η τιμή αγοράς ξεκινάει από 350 ευρώ.

6. Σόμπες pellet. Η θερμαντική τους ικανότητα είναι παρόμοια του πετρελαίου και τιμή τους ξεκινάει από τα 850 ευρώ.

7. Τζάκια pellet. Η τιμή για ένα τζάκι pellet ξεκινάει από 2.570 ευρώ και μπορεί να τοποθετηθεί και στο ήδη υπάρχον τζάκι.

8. Τζάκια βιοαιθανόλης. Η βιοαιθανόλη παράγεται με τη ζύμωση των συστατικών της ζάχαρης και του αμύλου και χρησιμοποιείται ως καύσιμο υλικό σε τζάκια που δεν χρειάζονται καμινάδα. Ένα απλό τζάκι μπορεί να μετατραπεί σε τζάκι βιοαιθανόλης με την τοποθέτηση ενός καυστήρα, που το κόστος του ξεκινάει από 50 ευρώ. Η κατανάλωσή τους είναι 1lt σε 6-8 ώρες και η τιμή λίτρου περίπου 1,90 ευρώ.

9. Ενεργειακές σόμπες ξύλου. Έχουν μικρή κατανάλωση σε καύσιμη ύλη, μεγάλη θερμαντική απόδοση και μπορούν με ειδικό μηχανισμό να μετατραπούν σε αερόθερμα.

10. Ηλεκτρικοί θερμοπομποί. Ένας θερμοπομπός 1500W μπορεί να καταναλώσει ωριαία 0,10 ευρώ. Ο επιτοίχιος θερμοπομπός στοχίζει 120 ευρώ, ενώ ένας επιδαπέδιος ξεκινάει από τα 35 ευρώ.

Πηγή: mothersblog.gr