Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ταμπουλέ με ντοματίνια και καρύδια

15 Νοεμβρίου 2014

Ταμπουλέ με ντοματίνια και καρύδια

816ecbdccb9f359dffd91063ea9add06_LΥΛΙΚΑ
120 γρ. πλιγούρι
180 ml νερό
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
30 ml. ελαιόλαδο
1 λεμόνι μεγάλο, το χυμό του
Αλάτι κατά βούληση
Χρόνος Προετοιμασίας
15′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Τοποθετούμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το πλιγούρι.Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε το πλιγούρι να μουλιάσει στο ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.Ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε το αλάτι και σερβίρουμε.

Μπορούμε να διατηρήσουμε το ταμπουλέ στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.

Πηγή:  cookbox.com.cy