Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στις εκκλησίες Αμβούργου και Βερολίνου

16 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στις εκκλησίες Αμβούργου και Βερολίνου

Κατάθεση στεφάνου από τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλου στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες  οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σ 

Τις ελληνικές εκκλησίες στο Αμβούργο και το Βερολίνο, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, που βρέθηκε στην Γερμανία και συμμετείχε στην επετειακή Διάσκεψη του ΟΑΣΕ για τον Αντισημιτισμό.

Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Αμβιύργου, όπου ο εφημέριος πατήρ Γεώργιος, του παρουσίασε οπτικοποιημένη ιστορική αναδρομή για τα 280 χρόνια Ελληνορθόδοξης παρουσίας στο Αμβούργο (1733-2013), την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος μετά από προσπάθεια πολλών ετών. Στο διάστημα της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Έλληνες της γερμανικής πόλης που τον υποδέχθηκαν στην εκκλησία, την οποία γεμίζουν ασφυκτικά σε κάθε λειτουργία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Βερολίνο, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιμανδρίτη Εμμανουήλ Σφιάτκο.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε επίσης το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Neuengamme που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Αμβούργου. Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους 1.200 Έλληνες οι οποίοι έχασαν την ζωή τους στο στρατόπεδο και περιηγήθηκε στους χώρους διαμονής και εκτέλεσης των χιλιάδων κρατουμένων από τους ναζί.

Τέλος, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο της γερμανικής πόλης, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τον Διευθυντή, τους καθηγητές αλλά και τους φοιτητές της Έδρας Ελληνικών Σπουδών. Επεσήμανε την μεγάλη σημασία που δίνει ο ίδιος στην λειτουργία παρόμοιων τμημάτων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου και ευχαρίστησε για την συμβολή τους στην ύπαρξη και λειτουργία της έδρας.
Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλου στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος στο Βερολίνο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Γερμανία 16 Νοεμβρίου 2014