Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

O ΥΠΑΜ απένειμε τα πράσινα μπερέ στους νέους Σταυραετούς της Κύπρου! (φωτο)

16 Νοεμβρίου 2014

O ΥΠΑΜ απένειμε τα πράσινα μπερέ στους νέους Σταυραετούς της Κύπρου! (φωτο)

Χθές ακόμη σπούδαζαν!  Σήμερα παίζουν με τον Θάνατο…  Είναι οι νέοι Σταυραετοί της Κύπρου !

 

20141116h

 

Τα 18χρονα παιδιά της Κύπρου αντάξια των ηρωικών απογόνων του νησιού της Αφροδίτης ,που εκτός από πανέξυπνους επιχειρηματίες γεννά και ήρωες που δείχνουν το δρόμο προς την δόξα, την προσφορά προς την Πατρίδα και την καθημερινή μαχητική τους ικανότητα !

 

20141116j

 

 

Λίγοι είναι οι εθνοφρουροί που επιλέγονται να υπηρετήσουν στις Μοίρες Καταδρομών της Κύπρου που έχουν κάνει τον νυχτερινό αγώνα κτήμα τους …. είναι ο Μαύρος Άγγελος του Θανάτου που θα στείλει τους Τούρκους και τα κατοχικά στρατεύματα που τρέμουν την νύχτα σαν τις αμαρτίες τους στην κόλαση !

 

20141116k

 

 

Αυτοί είναι οι νέοι της Κύπρου που θα καμαρώνουν απο σήμερα φορώντας τον τιμημένο Μπερέ των Καταδρομών !…Παιδιά της διπλανής πόρτας που μέχρι χθές σπούδαζαν και σήμερα παίζουν με τον Θάνατο !

Ποτές η Κύπρος δεν είχε την πολυτέλεια να έχει άμεση αντικατάσταση απωλειών αλλά είχε πάντα την τύχη εκεί να γεννιούνται άνδρες που πολεμούν κοροϊδεύοντας και παίζοντας καθημερινά με τον θάνατο γράφοντας σελίδες ηρωισμού σε κάθε εποχή και σε κάθε κάλεσμα της Πατρίδας !

 

20141116l

 

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι αυτές τις μέρες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από νέους, με υψηλό φρόνημα, αυτοπειθαρχία και διάθεση προσφοράς προς την πατρίδα.

«Η μακρά και ένδοξη ιστορία του Ελληνικού έθνους, συνέχισε, μας διδάσκει πως η δύναμη δεν εξαρτάται μόνο από το πλήθος των στρατιωτών, αλλά και από το σθένος, το φρόνημα, την οργάνωση και την μαχητική τους ικανότητα.

 

20141116h

 

 

Στη σημερινή εποχή, αυτό συνεπάγεται επιπρόσθετα, αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων και τεχνολογιών, συνεχή επένδυση στην επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού και διαρκή προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Με αυτή την πυξίδα και προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σήμερα σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης, και εκσυγχρονισμού».

 

20141116m

 

 

20141116n

 

Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ο κ. Υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Με την παραλαβή του πράσινου μπερέ, από εκπαιδευόμενοι – μαθητές γίνεστε πλέον επίλεκτοι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων και εντάσσεστε στις ένδοξες Μοίρες Καταδρομών, που έχουν γράψει χρυσές σελίδες ηρωισμού και ανδρείας υπερασπιζόμενες την πατρίδα. Γι’ αυτό και πρέπει να είστε ιδιαίτερα περήφανοι, όπως περήφανοι πρέπει να είναι και οι γονείς σας».

 

20141116x

 

 

 

Πηγή: veteranos.gr