Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας πήραν ρότα για τα BA του Ατλαντικού, στα σύνορα των ΝΑΤΟ

22 Νοεμβρίου 2014

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας πήραν ρότα για τα BA του Ατλαντικού, στα σύνορα των ΝΑΤΟ

ac8ca29f3beea9e5c399a9a3ce415131_MΜια ομάδα πλοίων του Στόλου της Βόρειας θάλασσας της Ρωσίας πήραν ρότα για το βορειοανατολικό μέρος του Ατλαντικού ωκεανού, όπου θα εξασφαλίζει την ασφάλεια της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας, ανέφερε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του στόλου.
Η περιοχή του βορειοανατολικού Ατλαντικού περιλαμβάνει τις θάλασσες του Μπάρεντς και τηςΝορβηγίας, τη Βόρεια και τη Βαλτική θάλασσα, την Ανατολική Γροινλανδία και την Ισλανδία, τα Αζόρες νησία, Λα Μάνς και ούτω καθ’ εξής.

“Σήμερα η ομάδα πλοίων και σκαφών εφοδιασμού με επικεφαλής το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο “Severomorsk” βγήκε από τη κύρια βάση του Στόλου της Βόρειας θάλασσας της πόλης Σεβερομόρσκ προς τη θάλασσα του Μπάρεντς και πήρε ρότα στις περιοχές του βορειοδυτικού μέρους του Ατλαντικού “, είπε ο εκπρόσωπος του στόλου.

Εκτός από το μεγάλο ανθυποβρυχιακό “Severomorsk” η ομάδα περιλαμβάνει το αποβατηγό πλοίο “Alexandr Otrakovsky “, το ρυμουλκό διάσωσης και το πετρελαιοφόρο “Dubna”.

Ο βασικός στόχος της τακτικής εκστρατείας είναι “ο εφοδιασμός της στρατιωτικής θάλασισας παρουσίας της Ρωσίας σε σημαντικές από τη στρατηγική άποψη άμεσης δράσης του Παγκόσμιου ωκεανού “. Εκτός από αυτό τα πλοία θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας και άλλων ειδών της θαλάσσιας οικονομικής δράσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η προηγούμενη μακρινή εκστρατεία του μεγάλου ανθυποβρυχίου “Severomorsk” διήρκεσε από το Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Το πλοίο διένυσε πάνω από 30 χιλιάδες μίλια και επιτυχώς εκτέλεσε τις υποθέσεις για την καταπολέμηση της πειρατείας στο λιμάνι Άντεν και στην περιοχή του κέρατος της Αφρικής.