Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

24 Νοεμβρίου 2014

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης Food Styling: Elena Jeffrey

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey

  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος ψησίματος : 10m
  • Έτοιμο σε : 40m

 

Μια συνταγή για μύδια αχνιστά που προτιμά την μπίρα από το κρασί. Αλάτι δεν θα χρειαστείτε γιατί τα μύδια έχουν τη θάλασσα μέσα τους, αλλά και η μπίρα έχει την αλμύρα της επίσης…

 

Υλικά

  • 4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτάκια μικρά μπίρα
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 πιπεριές τσίλι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.

Βήμα 3

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.

Συνταγή : Νίκη Μηταρέα

Πηγή:  olivemagazine.gr