Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τι λένε οι Ρώσοι για την απαίτηση της Ε.Ε. να ενταχθεί η Σερβία στις κυρώσεις κατά Ρωσίας

24 Νοεμβρίου 2014

Τι λένε οι Ρώσοι για την απαίτηση της Ε.Ε. να ενταχθεί η Σερβία στις κυρώσεις κατά Ρωσίας

16a87f7f5b82ab2716a8624e80e51099_MΟ Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσσκιν αποκάλεσε βίαιη και αναιδή την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Σερβία να ενταχθεί στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία.
“Μόλις μερικές μέρες πριν ακούσαμε μια σκληρή, θα έλεγα, αναιδή δήλωση ενός αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος της Σερβίας. Ειπώθηκε το εξής: είτε εντάσσεστε στις λεγόμενες αντιρωσικές κυρώσεις, είτε δεν έχετε μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση “, υπενθύμισε ο Ναρίσσκιν τη Δευτέρα στο συνέδριο “Πρόεδρος, Βουλή, Ένταξη “.

Κατά τη γνώμη του, μια τέτοια θέση είναι εκβιαστική και αντιτίθεται σε όλες τις αρχές του διεθνούς δικαίου. “Αναμφισβήτητα, τέτοιου είδους βήματα δεν έχουν τίποτε κοινό ούτε με τις αρχές του σεβασμού της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της χώρας-εταίρου “, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Ντούμας.

Νωρίτερα στο ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Σερβία θα λάβει υπόψη το φιλικό χαρακτήρα σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και του Βελιγραδίου στην λήψη της απόφασης για την πιθανή ένταξη στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγή:  briefingnews.gr