Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κριθαράκι

10 Δεκεμβρίου 2014

Κριθαράκι

Photo credit: G. Drakopoulos

Photo credit: G. Drakopoulos

Συστατικά

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγα ντοματίνια
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • Ελαιόλαδο
45′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

4
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Νηστίσιμο και νόστιμο κριθαράκι.. .. το ταχίνι του δίνει νοστιμιά και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο πιάτο

  • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα ντοματίνια.
  • Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι.
  • Μόλις πάρει βράση βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο
Tip
Καβουρδίστε καλά το κριθαράκι… γίνεται πεντανόστιμο έτσι!