Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σοκολατένια μπισκότα

12 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατένια μπισκότα

recipe_main_IMG_1702Συστατικά
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. κακάο
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 5 γρ. σιρόπι βανίλια
  • 140 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή 130 γρ. δάκρυα σοκολάτας
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και χτυπάμε λίγο ακόμα (προσοχή μη το χτυπήσουμε πολύ).
  • Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με τα χέρια ή με μία σπάτουλα για να ενώσουμε το μέιγμα μας. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2 ίσα μπαστούνια (κορμούς) και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά για 1-2 ώρες.
  • Ύστερα κόβουμε τα μπαστουνάκια μας σε κάθετες φέτες πάχους 1,5 εκ. και τις ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι για 10 λεπτά.
Tip
Όταν τα κόβουμε , σπάνε γιατί είναι ακόμα παγωμένα. Τα αφήνουμε για 10-20 λεπτά να μαλακώσουν και μετά κόβουμε!