Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Φαλάφελ

16 Δεκεμβρίου 2014

Φαλάφελ

Photo credit: G. Drakopoulos

Photo credit: G. Drakopoulos

Συστατικά

  • 400 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα
  • 4 – 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 κ. γλυκού κόλιαντρο
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20′
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

4-6
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
  • Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Tip
υπέροχος κεφτές από ρεβύθια… μπορεί να γίνει σαντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…