Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Sense: Το νέο gadget που έρχεται… για να μην χάνετε τον ύπνο σας!

16 Δεκεμβρίου 2014

Sense: Το νέο gadget που έρχεται… για να μην χάνετε τον ύπνο σας!

r720_sense
Σύντομα κοντά μας το νέο gadget, εφευρέτης του οποίου είναι ο 23χρονος James Proud, που θα μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα…

Σύντομα κοντά μας το νέο gadget, εφευρέτης του οποίου είναι ο 23χρονος James Proud, που θα μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα!

Συγκεκριμένα, η συσκευή, που θα είναι γνωστή με την ονομασία ‘sense’ θα έχει την δυνατότητα να καταγράφει ό,τι συμβαίνει ενώ κοιμόμαστε, και εμείς θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που θα μας δίνει για να βελτιώνουμε την ποιότητα του ύπνου μας. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνει κατά την διάρκεια της νύχτας το ‘sense’ θα είναι προσβάσιμες από μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Το ‘sense’ θα καταγράφει την στάση του σώματος μας, τις συνθήκες φωτισμού, ήχους, θα μετράει την θερμοκρασία, τα επίπεδα υγρασίας του δωματίου καθώς επίσης και συγκεντρώσεις σκόνης και γύρης στον αέρα του χώρου. Τέλος, θα καταγράφει και τις κινήσεις που κάνουμε όταν κοιμόμαστε με την τοποθέτηση μιας μικρής συσκευής στο μέγεθος χαπιού μέσα στην μαξιλαροθήκη μας.

Η παραπάνω συσκευή θα διαθέτει και το λεγόμενο ‘έξυπνο’ ξυπνητήρι το οποίο θα σε αφυπνίζει όταν θα είναι ευκολότερο να ξυπνήσεις ανάλογα με το στάδιο του ύπνου που βρίσκεσαι εκείνη την στιγμή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα από την ώρα που είχες αρχικά προγραμματίσει.

Πηγή:  cytoday.eu