Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Έφτασε η ώρα των ιπτάμενων αυτοκινήτων; (Photos & Video)

18 Δεκεμβρίου 2014

Έφτασε η ώρα των ιπτάμενων αυτοκινήτων; (Photos & Video)

The-Transition-–-Terrafugia-Flying-Car-1

Το αμφιλεγόμενο όχημα τιμολογείται στα 280.000 δολάρια, όπως και τα περισσότερα πολυτελή σούπερ-αυτοκίνητα
Αυτό διερωτάται το Business Insider, μετά την τελευταία πρόοδο που έχει κάνει η εταιρεία Terrafugia, το μεγαλύτερο όνομα στον κλάδο αυτό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, η εταιρεία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της 10χρονης προσπάθειάς της να κατασκευάσει, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, που να οδηγείται εύκολα, με στόχο την μαζική πώληση.

Και μπορεί μέχρι στιγμής το όχημα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία, το Terrafugia Transition, να μοιάζει πιο πολύ με αεροπλάνο παρά με αυτοκίνητο αλλά ο ιδρυτής της εταιρείας, Carl Dietrich, σημειώνει ότι δεν είναι αυτό το νόημα, αφού υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην εν λόγω αγορά.

“Οι κριτικοί τονίζουν ότι αποκλείεται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα να είναι ταυτόχρονα καλά αεροπλάνα και καλά αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν είναι καν το νόημα. Το Transition έχει ως στόχο να επεκτείνει την έννοια του αεροπλάνου, λύνοντας στο μεταξύ τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την πορεία” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τονίζει ότι το όχημα είναι πολύπλευρο και δέχεται αλλαγές. Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ως καύσιμο φυσικό αέριο και μπορεί να σταθμευτεί σε ένα κανονικό πάρκινγκ ενώ ταυτόχρονα έχει την ευελιξία να κινηθεί αεροπορικά όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Το αμφιλεγόμενο όχημα τιμολογείται στα 280.000 δολάρια, όπως και τα περισσότερα πολυτελή σούπερ-αυτοκίνητα. Επομένως, μπορεί να γίνει δεκτό και ως τέτοιο, ως απλά ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό περιουσιακό στοιχείο.eb1223e2c816d5e5eeeb430fa792fd1a_L

uçan-araba

6a0133ec924bad970b01630061086a970d

Δείτε και το βίντεο:

Πηγή:  onlycy.com