Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σαλάτα ταμπουλέ

19 Δεκεμβρίου 2014

Σαλάτα ταμπουλέ

σαλατα-ταμπουλε-310x310Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. πλιγούρι
400 ml. νερό
3 ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο
λίγο κανέλα
γαρίφαλο
γλυκάνισο
τριμμένο μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζετε σ΄ένα μπολ το πλιγούρι με το νερό και το αφήνετε να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό για περίπου μία ώρα.
2. Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε κύβους και τα ανακατεύετε με το πλιγούρι.
3. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά και περιχύνετε την σαλάτα.

Πηγή:ikypros.com