Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τα μελομακάρονα του Άκη

19 Δεκεμβρίου 2014

Τα μελομακάρονα του Άκη

recipe_main_7

Χρόνος Εκτέλεσης:4 ώρες

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από το φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα ομοιόμορφα στο μέγεθος της αρεσκείας μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι που να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε καρύδια.
Tip
Προσοχή, η ζύμη για τα μελομακάρονα δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί θα ξεράσει το λάδι και δεν θα είναι τραγανά ύστερα Το πορτοκάλι για το σιρόπι είναι ένα ολόκληρο σε δυο κομμάτια κομμένο.
Βαθμολογήστε τη συνταγή
Πρέπει να συνδεθείτε
1 2 3 4 5
Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή
Twitter share Facebook share Pinterest share
Συστατικά
Υλικά – μείγμα 1

400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
400 γραμμάρια Σπορέλαιο
180 γραμμάρια Ελαιόλαδο
50 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
1/2 κουτάλι γλυκού γαρύφαλλο
2-3 κουταλιές γλυκού κανέλα
1/4 κουτάλι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτάλι γλυκού σόδα
2 Πορτοκάλια ξύσμα

Υλικά – μείγμα 2

1000 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
Υλικά για σιρόπι

500 γραμμάρια Νερό
800 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμμάρια Μέλι
3 στικ κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 Πορτοκάλι

Πηγή: akispetretzikis.com