Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δωρεά Κυπρίων προς τη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών- Πετρουπόλεως -Νικαίας και στο «Λύρειο Ίδρυμα

20 Δεκεμβρίου 2014

Δωρεά Κυπρίων προς τη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών- Πετρουπόλεως -Νικαίας και στο «Λύρειο Ίδρυμα

(Φωτογραφία από το αρχείο της Μητροπόλεως)

(Φωτογραφία από το αρχείο της Μητροπόλεως)

Για μία ακόμα φορά, οι Έλληνες αδελφοί από την Μαρτυρική Μεγαλόνησο Κύπρο απέδειξαν την αγάπη, την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στο Κοινωνικό – Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αυτή τη φορά, μια ομάδα Κυπρίων επιχειρηματιών ευαισθητοποιήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν για την αποστολή στην Ελλάδα μεγάλης ποσότητας από νωπά κοτόπουλα τα οποία διετέθησαν για τις ανάγκες των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, στη Μητρόπολη Νικαίας και στο «Λύρειο Ίδρυμα».

Πρόκειται για τους κυρίους Χρυσόστομο Παναγή, Γεώργιο Παναγή και Σάββα Κάκο από την Λάρνακα, τον κ. Ηρακλή Ματθαίου από την Πάφο και τους κυρίους Γιαννάκη Ιωάννου και Χρήστο Ζαννέτο από την Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, διετέθησαν 2 τόνοι για την Μητρόπολη Νικαίας, 1 τόνος για την Μητρόπολη Ιλίου και 300 κιλά για το «Λύρειο Ίδρυμα».

Την όλη επιχείρηση συντονισμού της παραλαβής και παραδόσεως του φορτίου αυτού της αγάπης από την Κύπρο μας, ανέλαβε και διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία ο γνωστός και αγαπητός στους εκκλησιαστικούς κύκλους σε Κύπρο και Ελλάδα, Παν. Αρχιμανδρίτης π.Ιερώνυμος Πυλιώτης, τ. Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο οποίος, όπως και κατά το παρελθόν, έδειξε απτά δείγματα των ικανοτήτων του σε τέτοιου είδους κοινωφελείς δραστηριότητες ήδη από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα κατά τα έτη 2011-2012.

Η παράδοση των κιβωτίων γεμάτων με την αγάπη των Κυπρίων αδελφών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, με προσωπική εποπτεία του π. Ιερωνύμου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ