Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Βιώνοντας το Σέλας στο Πλανητάριο

22 Δεκεμβρίου 2014

Βιώνοντας το Σέλας στο Πλανητάριο

main_02-ROBIN_SIP_1Ένα ειδικό 25λεπτο αφιέρωμα στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου γιορτάζει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και προσκαλεί το κοινό σε μια πρωτότυπη ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας».
Πρόκειται για μία 25λεπτη πλανηταριακή προβολή που καταγράφει το Σέλας σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και το παρουσιάζει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (950 μ2). Ξεπερνώντας κατά πολύ το επίπεδο του απλού χομπίστα-παρατηρητή ο δημιουργός της Terence Murtagh προτείνει στο ελληνικό κοινό μια ολοκληρωμένη όσο και πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται σε όλους εκείνους, που εντυπωσιάζονται από τα ιδιόμορφα φυσικά φαινόμενα και επιθυμούν να τα βιώσουν και με τις δικές τους αισθήσεις.
Για τη δημιουργία της παράστασης αυτής o κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκας, αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

main_07-Z-AURORA-3

main_01-BILL_GUTSCH-1

main_08-Z-AURORA-4

main_02-ROBIN_SIP_1

main_04-X-AURORA-1

main_06-Z-AURORA-2

Info

22 Δεκεμβρίου 2014
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ώρες: 18:30, 19:15, 20:00, 20:45. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο Ταμείο του Πλανητάριου από 18:00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Πηγή: tospirto.net