Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καθρέφτης αυτοκινήτου με streaming video

22 Δεκεμβρίου 2014

Καθρέφτης αυτοκινήτου με streaming video

General Motors/Rob Widdis Ο οδηγός έχει πάντα την επιλογή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία streaming video, δίνοντας στον καθρέφτη ξανά τις συμβατικές του ιδιότητες.

General Motors/Rob Widdis
Ο οδηγός έχει πάντα την επιλογή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία streaming video, δίνοντας στον καθρέφτη ξανά τις συμβατικές του ιδιότητες.

Streaming video υψηλής ανάλυσης στη λειτουργία των «κλασικών», κατά τα άλλα, καθρεφτών αυτοκινήτου σκοπεύει να προσθέσει κατά τα τέλη του επόμενου έτους η Cadillac, παρέχοντας έτσι οπτικό πεδίο που δεν παρεμποδίζεται από την παρουσία επιβατών στο πίσω κάθισμα και άλλα εμπόδια.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο streaming video καθρέφτης βελτιώνει το οπτικό πεδίο κατά 300%, κάτι που τον καθιστά τέσσερις φορές καλύτερο από έναν συμβατικό καθρέφτη.
«Η πιο επιτυχής σύγκριση σε αυτό το είδος οπίσθιας όρασης θα ήταν το να οδηγεί κανείς ένα convertible με τον ουρανό κατεβασμένο» αναφέρει σχετικά ο Τράβις Χέστερ, στέλεχος της εταιρείας. «Επιπρόσθετα στο βελτιωμένο οπτικό πεδίο, η τεχνολογία αυτή εξαφανίζει κάθε πίσω θέση, πίσω “στύλο” (για τον ουρανό του αυτοκινήτου) ή επιβάτες, επιτρέποντας στον οδηγό άνευ προηγουμένου εικόνα των λωρίδων πίσω, αλλά και σε κλασικά τυφλά σημεία».
Επίσης, το video feed της κάμερας μειώνει την αντηλιά και παρέχει καλύτερη εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτός, εν συγκρίσει πάντα με παραδοσιακούς ηλεκτροχρωματικούς καθρέφτες. Η οθόνη που βρίσκεται στον καθρέφτη είναι 1280×240 TFT-LCD με 171 pixels ανά ίντσα, σε συνδυασμό με μια κάμερα HD ειδικά σχεδιασμένη για βελτιωμένες επιδόσεις. Ακόμη, υπάρχει ειδική υδροφοβική επικάλυψη στην κάμερα για να διατηρείται καθαρή και να παρέχει καλή εικόνα ανεξαρτήτως των καιρικών και οδικών συνθηκών.
Ωστόσο, ο οδηγός έχει πάντα την επιλογή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία streaming video, δίνοντας στον καθρέφτη ξανά τις συμβατικές του ιδιότητες.

Πηγή:  naftemporiki.gr