Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πάφος, η πρώτη πόλη της Ευρώπης που δέχθηκε το Χριστιανισμό

29 Δεκεμβρίου 2014

Πάφος, η πρώτη πόλη της Ευρώπης που δέχθηκε το Χριστιανισμό

14130

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, δήλωσε ότι “όσο και αν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με τρόπο χαρούμενο, το κλίμα στην Πάφο είναι βαρύ”.

O Πάφου Γεώργιος ανέφερε πως “νιώθουμε την ευθύνη όσοι τουλάχιστον εκπροσωπούμε κάποιους θεσμούς, να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση στη νέα γενιά”.

Πρέπει, συνέχισε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, την Πάφο να την επαναφέρουμε εκεί που ήταν, από το βούρκο που κάποιοι την έριξαν.

Η Πάφος, είπε ο Πανιερώτατος, είναι η πρώτη πόλη της Ευρώπης που δέχτηκε το Χριστιανισμό, σημειώνοντας πως μας έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ακόμη πως αυτή την πόλη με το Χριστιανικό παρελθόν με τους αγώνες τους εθνικούς και τη συμμετοχή στον Απελευθερωτικό μας αγώνα, που ήταν μεγαλύτερη από άλλες περιοχές, με τους αγώνες για την Δημοκρατία, “κατάφεραν κάποιοι να την φέρουν σε ανυποληψία”.

Είναι ευθύνη μας, κατέληξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου, να δώσουμε ελπίδα στην νέα γενιά και να προσπαθήσουμε να φέρουμε την πόλη μας εκεί που ήταν.

Πηγή: churchofcyprus.org.cy