Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Tο e-Strap που μετατρέπει το πανάκριβο ρολόι σε έξυπνο

8 Ιανουαρίου 2015

Tο e-Strap που μετατρέπει το πανάκριβο ρολόι σε έξυπνο

e-strap-01-570

 

 

Τα smartwatches είναι σχετικά καινούριο φαινόμενο το οποίο υιοθετήθηκε από σχεδόν όλους τους τεχνολογικούς γίγαντες και όχι μόνο. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές ρολογιών μπαίνουν σιγά σιγά στο παιχνίδι των smartwatches. Η τελευταία είναι η ελβετική Montblanc η οποία δημιούργησε το e-Strap, ένα λουρί που μεταρέπει το πανάκριβο συμβατικό ρολόι σε έξυπνο.

Σύμφωνα με το tehcblog.gr, το e-Strap θα ανακοινωθεί επίσημα σε event που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο στη Γενεύη και θα έχει ειδοποιήσεις γα εισερχόμενες κλήσεις, previews από emails, ανάγνωση μηνυμάτων και υπενθυμίσεις. Όπως κάνουν όλα τα smartwatches έχει λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία του χρήστη. Μετρά τα βήματα, την απόσταση που έχει διανυθεί αλλά και τον αριθμό των θερμίδων. Συνδέεται με το κινητό μέσω ένος app το οποίο συλλέγει τα δεδομένα για την υγεία του χρήστη.

Επιπλέον, το e-Strap μπορεί να ελέγχει το κινητό από απόσταση έτσι ώστε να μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες αλλά και να ελέγχετε τη μουσική που παίζει το κινητό. Το feature «Find-Me» μπορεί να βρει το κινητό σε ακτίνα 30 μέτρων αλλά και το αντίστροφο. Η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει έως και 5 μέρε

 

 

Πηγή: newpost.gr