Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα μέθοδος χειρουργικής αποκατάστασης για την εξάρθρωση ώμου

9 Ιανουαρίου 2015

Νέα μέθοδος χειρουργικής αποκατάστασης για την εξάρθρωση ώμου

eksarthrosi-omouΗ εξάρθρωση ώμου είναι ο πονοκέφαλος των Ορθοπεδικών Χειρουργών, καθώς και όλων όσων ασχολούνται με την αποκατάσταση και την αποθεραπεία ασθενών με κακώσεις και παθήσεις του ώμου.

Ο λόγος είναι ότι η εξάρθρωση του είναι μια βλάβη που συμβαίνει συχνά  και παρουσιάζει υψηλό ποσοστό υποτροπής ιδίως σε νέους ασθενείς. Η επιλογή συντηρητικής ή  χειρουργικής αντιμετώπισης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, καθώς και από την ηλικία και τις απαιτήσεις των ασθενών.

Η άρθρωση του ώμου είναι για ανατομικούς λόγους ασταθής αφού μόνο το 1/3 της κεφαλής του βραχιονίου βρίσκεται προφυλαγμένος μέσα στον ώμο. Η σταθερότητα της άρθρωσης στηρίζεται κυρίως στους συνδέσμους και στους μυς που περιβάλλουν την άρθρωση και επιτρέπουν εξαιρετικά μεγάλο εύρος κινήσεων. Οι νέες χειρουργικές μέθοδοι αποκαθιστούν με πιο ανώδυνο τρόπο τις κακώσεις και ο ασθενής που έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου για παράδειγμα, υποβάλλεται σε νέας μορφής χειρουργική επέμβαση και επιστρέφει αμέσως μετά το χειρουργείο στο σπίτι του.

Οι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν πως η επέμβαση γίνεται με περιοχική αναισθησία με αποτέλεσμα ο ασθενής να δέχεται ακόμα μικρότερη επιβάρυνση.  Επίσης, είναι σημαντικό όταν κάποιος υποστεί εξάρθρωση ώμου να αποκαθιστά χειρουργικά το πρόβλημα διότι η πρόχειρη αντιμετώπιση του, θα επαναφέρει με οποιαδήποτε αφορμή.

Πηγή: naftemporiki.gr