Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κριτσίνια πολύσπορα

19 Ιανουαρίου 2015

Κριτσίνια πολύσπορα

recipe_main_for_site_s02e7Συστατικά
150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη
200 γρ. αλεύρι
50 γρ. αλεύρι ολικής
1 κρόκο αυγού
3 κ.σ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. νερό
60 γρ. ηλιόσπορο
20 γρ. λιναρόσπορο
30 γρ. μαραθόσπορο

 

Clock

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

30-40
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αλεύρια, με 1 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη.
  • Αφαιρούμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 10 γρ.
  • Σχηματίζουμε το κάθε μπαλάκι σε κριτσίνι στον πάγκο εργασίας με τα χέρια μας (προσπαθούμε να τα κάνουμε ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο).
  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη (ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί) και σε ένα άλλο βάζουμε τους σπόρους.
  • Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα απο το νερό και στη συνέχεια απο τους σπόρους ώστε να κολλήσουν.
  • Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψιά (25Χ35) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί και σερβίρουμε.

Πηγή:  akispetretzikis.com